Passbeskrivning

Måndag kl.08.00-09.00 Rödeby Centrumhus
Lätt träning – Gun O
Anpassad till dig som är äldre och kanske vill träna i något lugnare tempo. 

Måndag kl.18.00-19.00 Utomhus, samling vid Dackestugan
Löpträning – Tomas
Tillsammans tränar vi löpteknik, löpstyrka och hjälper varandra att komma igång med löpningen. Träningspasset anpassas efter deltagarna och vi springer alltid tillsammans. Man behöver inte ha sprungit tidigare utan alla kan vara med.

Måndag kl.18.15-19.00 Rödeby sporthall
Mage/Rygg, medtag matta – Cina N
En blandning av yoga, thai chi och pilates, Du tränar din funktionella styrka och balans. Passar alla oavsett träningsbakgrund. Medtag matta.

Måndag kl.19.00-20.00 Rödeby Sporthall
Medelpass med stepbräda – Joanna
Genomkörare för hela kroppen. Pulshöjande rörelser och styrkeövningar i takt till musik. Rörelserna anpassas från lättare till tyngre beroende på hur hårt du vill köra.
(Medtag gärna egen stepbräda! Finns ett fåtal att låna)

Tisdag kl.18.30-19.15 Rödeby Sporthall
Kom-igång-träning – Eva H
Hela passet genomförs stående och är utan hopp och löpning. Ett pass med enkla och pulshöjande rörelser, rörlighets-och balansträning samt styrkeövningar med hantlar (valfritt), till musik.

Tisdag kl.19.00-20.00 Utomhus, samling vid Rödeby sporthall
Utomhuspass, medtag matta och handskar – Frida W
Här varierar vi styrkeövningar blandat med konditionsövningar. Till vår hjälp tar vi vår egna kroppsvikt och gummiband.Här väljer du hur mycket du vill utmana dig själv. 

Tisdag Rödeby simhall
Vattentabata kl.18.30  – Maria N
En tabata är en serie av flera intervaller med hög intensitet, explosivitet och uthållighet. Här genomför vi så gott som ett helt pass enligt tabata-metoden. Övningarna aktiverar både små och stora muskelgrupper. 
Vattenträning kl.19.30 – Maria N
Att träna i vatten är lika effektivt och allsidigt som på land, men skonsammare. Vattenträning belastar inte leder och ligament i samma utsträckning, då du endast väger ca 12% av din kroppsvikt i vattnet. Träning i vatten är en effektiv träningsform som passar de flesta. Vattnets naturliga motstånd påverkar du själv, utifrån den kraft du lägger ner i rörelserna. Du anpassar alltid tempo och motstånd efter din egen förmåga.Vattenträning ger en bra återhämtning för muskler som påfrestas varje dag, samt aktiverar nya muskelgrupper som du inte använder regelbundet.
Vi arbetar med styrka, kondition, rörlighet, koordination och balans. Vi använder även redskap för att öka motståndet i vattnet.

Onsdag kl.18.00-19.00 Utomhus, samling vid Dackestugan.
Löpträning – Tomas
Tillsammans tränar vi löpteknik, löpstyrka och hjälper varandra att komma igång med löpningen. Träningspasset anpassas efter deltagarna och vi springer alltid tillsammans. Man behöver inte ha sprungit tidigare utan alla kan vara med.

Onsdag kl.20.00-21.00, Rödeby sporthall
Station/Cirkelfyspass – Maria W J
Här jobbar vi med olika stationer med redskap eller med din egen kroppsvikt. Pulsökning får du på köpet.

Torsdag kl.18.00-18.45 Rödeby sporthall
Multifys – Alfred B
Multifys bjuder på en energifylld mix av styrka, kondition och rörlighet

Torsdag kl.19.00-20.00 Rödeby sporthall
Funktionell träning . Maria W J
Funktionell träning stärker kroppen genom rörelsemönster med styrka, spänst, koordination, rörlighet och balans. Passet avslutas med pulshöjande utmaningar
.

Torsdag kl.18.30 & 19.30 Rödeby simhall
Aquaboxning – Veronica K
På detta pass får du basic boxning, allroundträning och basövningar inom boxning. Det är mer krävande både vad gäller kondition, styrka – och rörlighetsövningar. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna, men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Konditionsträning varvas med styrka på ett härligt och utmanande sätt.

Söndag kl.18.00-18.45 Rödeby sporthall
Gummibandsshape – Veronica K & Josefin B
Ett allroundpass med olika typer av gummiband. Styrka blandat med kondition.

Söndag kl.19.00-20.00 Rödeby sporthall
Zumba – Elin R & Susanne A
Dynamiskt, spännande, glädjefyllt och effektivt fitnessprogram som innehåller latinsk och internationell musik och dansrörelser.
Snabba och långsamma rytmer som stärker och formar kroppen med ett aerobicsupplägg som ger en unik balans av kondition och styrka. Fantastiskt för både sinnet, kroppen och själen! Alla är välkomna och tränar efter egen förmåga.

Söndag kl.19.00-20.00 Rödeby sporthall
Box – Peter N
Tufft grymt och ett härligt pass med mycket energi som passa alla.
Funktionell träning där du få lära dig slag och sparkteknik inspirerad från boxning.