Vattenträning

VATTENTRÄNING
Att träna i vatten är lika effektivt och allsidigt som på land, men skonsammare. Vattenträning belastar inte leder och ligament i samma utsträckning, då du endast väger ca 12% av din kroppsvikt i vattnet. Träning i vatten är en effektiv träningsform som passar de flesta. Vattnets naturliga motstånd påverkar du själv, utifrån den kraft du lägger ner i rörelserna. Du anpassar alltid tempo och motstånd efter din egen förmåga.

Vattenträning ger en bra återhämtning för muskler som påfrestas varje dag, samt aktiverar nya muskelgrupper som du inte använder regelbundet.
Vi arbetar med styrka, kondition, rörlighet, koordination och balans. Vi använder även redskap för att öka motståndet i vattnet

VATTENTABATA
En tabata är en serie av flera intervaller med hög intensitet, explosivitet och uthållighet. Här genomför vi så gott som ett helt pass enligt tabata-metoden. Övningarna aktiverar både små och stora muskelgrupper. 

AQUABOXNING
På detta pass får du basic boxning, allroundträning och basövningar inom boxning. Det är mer krävande både vad gäller kondition, styrka – och rörlighetsövningar. Fokus ligger på de stabiliserande muskelgrupperna, men vi bygger också på med övningar för övrig muskulatur. Konditionsträning varvas med styrka på ett härligt och utmanande sätt.